Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Levesek képes leírás - Marha recept.tlap.hu
részletek »

Levesek - Marha recept.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: marha-recept.tlap.hu » Levesek
Keresés
Találatok száma - 6 db
Csordásleves

Csordásleves

A húsokat megtisztítjuk, leöblítjük, és konyhakészre daraboljuk. A felkockázott marha- és ürühúst leforrázzuk, majd hideg vízben főzni tesszük. Lassan, gyöngyözve főzzük, a keletkezett habot óvatosan leszedjük. Az egész borsot, a fokhagymát, a félbevágott vöröshagymát meg a gyömbért fűszerzacskóba kötve tesszük a levesbe. Amikor a húsok félig megpuhultak, hozzáadjuk a feldarabolt csirkét is. A répát, fehérrépát, zellert és karalábét megtisztítjuk, kockákra vágjuk, a kelkáposztát cikkekre szeleteljük, a gombákat negyedeljük. A zöldségféléket a leveshez adjuk, és lassú tűzön készre főzzük...

Gulyásleves (by Gundel)

Gulyásleves (by Gundel)

Az olajon lepirítjuk a hagymát, majd beledobjuk a fokhagymát és a köményt. Félrehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, és egy kevés vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Ha elforrta a levét, beledobjuk a kockára vágott húst, és megsózzuk. Félpuhára főzzük, hozzáadjuk a zöldségeket, és felengedjük a kívánt mennyiségre. Ha minden kellően megpuhult, még a kóstoláskor utánízesítjük...

Marhahús leves

Marhahús leves

A húst, valamint a csontot hideg vízben feltesszük főzni, ha felforrt a habját leszedjük. Beletesszük a sárga- és fehérrépát, zellergumót, fokhagymát, a vöröshagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a gombát és a kelkáposztát. Ízesítjük sóval, szemesborssal, egy kevés szerecsenvirággal, beletesszük a zellerzöldet, petrezselymet, és épphogy gyöngyözzön a lé, készre főzzük (kb. 3 óra). Mielőtt a főzést befejeznénk, egy kevés szerecsendiót reszelünk bele, valamint aki szereti lestyánnal is ízesítheti...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Ököruszály leves

Ököruszály leves

A húsokat megmostam, lecsepegtettem, és a nagy levesfőző kondérban feltettem főni annyi vízzel, hogy ellepje. Forrás után néhány percig még hagytam, majd leöntöttem a levét, a húsokat hideg vízben alaposan lemostam, az edényt elmostam, és újra feltettem, most már kétszeres mennyiségű hideg vízben. Leszedegettem a még keletkező kevéske habját, sózom, majd néhány szem feketeborsot hozzáadva két órát csendesen bugyborékoltattam. A zöldségeket megtisztítottam, először a répa, gyökér, zeller, sárgarépa, karalábé került egészben a levesbe. Fél óra múlva hozzáadtam az egész fej karfiolt, kelkáposztát, és a gombákat. Nincsen jó marhaleves gomba nélkül!...

Ragu mini marharoládokkal

Ragu mini marharoládokkal

A hagymát finomra vágjuk, a répát karikára, a krumplit kockára. A kelbimbót megtisztogatjuk. A hússzeleteket jó vékonyra klopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsot darálunk rá. Az egyik oldalt mustárral kenjük, és arra az oldalra feltekerjük a húst. Fogpiszkálóval rögzítjük a tekercset, annyival, hogy centi vastag szeleteket vágunk a feltekert húsból. Minden szeletre essen egy rögzítő fogpiszkáló. 1 l vízben a két leveskockát a hús esetleges leeső nyesedékeivel feltesszük főni. Ha van otthon egy kis marhacsont, azt is beletesszük. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és a vajon megpirítjuk a hústekercseket. Kiemeljük a megpirított hústekercskéket, a leveshez adjuk, hogy főjenek!...

Hirdetés
Tarhonyaleves füstölt marhanyelvvel

Tarhonyaleves füstölt marhanyelvvel

Alapos, tartalmas, remek leves - akár önmagában is megáll. Aki szereti a leveseket, erre biztosan nem mondhat nemet, ezt garantáljuk! A zöldségeket tisztítjuk, nagyon kis kockára, a fokhagymát pedig finomra vágjuk. A vajon megpirítjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a tarhonyát. Felengedjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tisztított marhanyelvet. Puhára főzzük, hozzáadjuk a vágott petrezselyemzöldet...

Tuti menü