Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bélszín, vesepecsenye képes leírás - Marha recept.tlap.hu
részletek »

Bélszín, vesepecsenye - Marha recept.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: marha-recept.tlap.hu » Bélszín, vesepecsenye
Keresés
Találatok száma - 10 db
Bélszín lisszaboni módra

Bélszín lisszaboni módra

Azt mondják, hogy a hús iránti szeretetünk abban mutatkozik meg, hogy mennyire vagyunk jártasak a bélszín elkészítésében. Ezért döntöttünk úgy, hogy meglepjük Önöket a portugál konyha kedvelt, jellegzetes fogásának receptjével. A bélszínt vastagabb szeletekre vágjuk, a Vegetával megszórjuk, a mustárral bekenjük. Serpenyőben a forró vajon a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk, majd egy kevés vizet aláöntve kb. 15 percig pároljuk. Ha a hús puha, a serpenyőből kivesszük, és melegen tartjuk. A keményítőt a tejjel és a főzőtejszínnel simára keverjük. A serpenyőben visszamaradt pecsenyeléhez öntjük, a Vegetát, a borsot, a citromlevet hozzáadjuk, és jól kiforraljuk...

Bélszín Rossini módra

Bélszín Rossini módra

A bélszínszeleteket egy kicsit kiveregetjük, megsózzuk és borsozzuk. A libamájat szeletekre vágjuk, tenyerünkkel kissé meglapogatjuk, megsózzuk, majd mindkét oldalát lisztbe mártjuk. A gombafejeket megmossuk, leszárítjuk, majd sózzuk és lisztbe forgatjuk. A zsemlék héját lehámozzuk, 1-2 cm magas, kerek szeletekre vágjuk, és ezek mindkét oldalát zsírban megpirítjuk. Ezután megsütjük a libamájat meg a gombafejeket, majd egy kis lábasba téve és kevés madeira mártással leöntve melegen tartjuk. A hússzeleteket zsírban, hirtelen, mindkét oldalukon pirosra sütjük.

Ceruzababsaláta bélszínjavával

Ceruzababsaláta bélszínjavával

Mai különleges, amitől azért ne ijedjenek meg, mert a bélszínjava kiváltható, ugyanis ennek a receptnek nem (csak) az az erőssége. A ceruzababot leforrázzuk, majd lehűtjük. A lilahagymát gerezdekre vágjuk, és hozzákeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Közben elkészítjük a vinegrette-mustárt: az olaj, a tárkonyecetet sóval és egy egy kiskanál cukorral összekeverjük, majd ráöntjük a ceruzababra. A bélszínjavákat szalonnával körbetekerjük, sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben sütjük.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Cordon bleu

Cordon bleu

A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és megsózzuk. A hússzeletekre ráhelyezünk egy-egy szelet sajtot, erre pedig egy-egy sonkaszelet kerül. Az egészet feltekerjük, és fogvájóval megtűzzük. A roládokat lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk, azután közepesen forró olajban szép világosbarnára sütjük...

Fűszeres, paradicsomos bélszín

Fűszeres, paradicsomos bélszín

A bazsalikomot megmossuk, a nedvességet papírtörlővel leitatjuk róla, lecsipkedjük a levelét, és csíkokra vágjuk. A paradicsomot keresztben bekarcoljuk, és egy pillanatra forrásban lévő vízbe dobjuk, hogy a héját könnyen le tudjuk húzni, majd kockákra vágjuk. A megtisztított, áttört fokhagymát a paradicsomhoz adjuk, belekeverjük az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a csíkokra vágott bazsalikommal. A zöldhagymát megtisztítjuk, a szárát levágjuk, megmossuk, és hosszában félbevágjuk. A megtisztított chili paprikát felkarikázzuk. A húst folyó víz alatt leöblítjük, leitatjuk róla a nedvességet, és 3 evőkanál felhevített vajon mind a két oldalát 5 perc alatt megsütjük. Sóval, borssal ízesítjük, és letakarjuk alufóliával...

Magos bélszín salátával

Magos bélszín salátával

Mai nehéz: nem a legolcsóbb alapanyagból, nem is próbáljuk így beharangozni. Egy igazi grillnek való hús - ez viszont igaz. A bélszínt fűszerezzük, és gyenge médiumra sütjük. Közben elkészítjük azt a krémet, amit majd a tetejére teszünk. A napraforgót összekeverjük a mustárral, póréhagymaszeleteket teszünk még bele. Itt a mustár arra szolgál, hogy összekösse a napraforgót. Amíg a hús sül, a salátát is elkészítjük. Felszeleteljük a salátát, a paradicsomot, a hagymát, kevés ecettel és olívaolajjal meglocsoljuk.

Marhasült imperiál módra

Marhasült imperiál módra

Kezdjük a szósszal. Forraljuk fel a portóit és a levest, adjuk hozzá az ecetet, a borsot és a babérlevelet. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni legalább 10 percig, hogy kioldódjon a fűszerek íze. Állítsuk be a sütőt 110 Celsius fokra. Sózzuk, borsozzuk meg a húst. Pirítsuk meg a vajon. Helyezzük a sütőbe. Süssük meg, hogy a belseje rózsaszínű maradjon (kb. 15-20 perc). Tekerjük a húst zsírpapírba, és hagyjuk 10 percig pihenni, mielőtt felszeleteljük. Mossuk meg a spárgát, pucoljuk meg a répát, a gyökeret. Mindegyiket vágjuk gyufaszál vékonyságú darabokra (ha kell, hosszában is vágjuk félbe). A felszeletelt gyökérzöldségeket cukros, sós vajas vízben főzzük puhára. (De ne engedjük szétfőni!) Ezután ugyanabban a vízben főzzük meg a spárgát. Szűrjük le a zöldségeket, és tartsuk melegen. Szűrjük le a szószt. Sűrítsük be a liszttel. Főzzük öt percig...

Mediterrán marhatatár

Mediterrán marhatatár

A bélszínt, nagyon fontos, hogy kézzel vágjuk! Semmiképpen ne daráljuk! A megadott hozzávalókkal jól átdolgozzuk és a tetejére egy langyosított tojássárgáját rakunk. Friss medvehagymalevelekre tálaljuk...

Tatár beefsteak - tatár bifsztek

Tatár beefsteak - tatár bifsztek

Talán az egyik legkedveltebb bélszínből készült előétel. Magyarországon nagyon sok étteremben megtalálható és a magyar emberek szeretik is. Persze találkoztam már borzalmakkal (lefagyasztott, sertéshúsból, marha combból készült), de most nem erről szeretnék beszélni, hanem hogy én hogyan csinálom. Fontos, hogy a hús bepácoljuk, vagy vákuum fóliázva érleljük. A pácolás menete rém egyszerű, a megtisztított bélszínt kicsit bedörzsöljük mustárral és olaj alatt hűtőben minimum 2-3 napig állni hagyjuk. A húst, ha friss, akkor így 1,5-2 hétig is eltarthatjuk a hűtőben, így nem jelent problémát akár egy egész bélszín elfogyasztása sem. A bélszínfejből és -farokból készíthetjük a tatárt, a középső legszebb részéből pedig süthetünk steak-et...

Hirdetés
Wellington bélszín

Wellington bélszín

A bélszínt éles késsel megtisztítjuk a hártyáitól, sózzuk, borsozzuk. Egy tepsiben megforrósítjuk a zsírt, beletesszük a húst, és forró sütőben, időnként megforgatva, 10 percig sütjük. Utána tálra szedjük, és hűvös helyre tesszük. A gombát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Vajban sárgára pirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét meg a gombát, sózzuk, borsozzuk, és 3-4 percig pirítjuk. Hozzákeverünk egy felvert tojást és a zsemlemorzsát, hagyjuk megkeményedni, és hűvös helyre állítjuk. A kész vajastésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk. A kihűlt hús tetején egyenletesen szétkenjük a hideg gombapépet, és a pépes oldalával lefelé a tészta közepére helyezzük. Ráhajtjuk a tészta egyik oldalát, azt bekenjük tojással, majd ráhajtjuk a tészta másik oldalát, s végül a végeken is behajtjuk. A beburkolt húst egy alacsony oldalú tepsibe tesszük úgy, hogy a gombapépes része felülre kerüljön...

Tuti menü