Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fehérpecsenye képes leírás - Marha recept.tlap.hu
részletek »

Fehérpecsenye - Marha recept.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: marha-recept.tlap.hu » Fehérpecsenye
Keresés
Találatok száma - 3 db
Fehérpecsenye tárkonyos mártással

Fehérpecsenye tárkonyos mártással

Dinszteld meg az apróra vágott hagymát. A húst vágd fel ujjnyi vastagságú szeletekre, és a hagymás zsiradékon hirtelen süsd ki mindkét oldalán. A tetejét szórd meg pirospaprikával. Olvaszd fel a margarint, add hozzá az olajat és a lisztet. Öntsd bele a tejfölt és a tárkonyos fűszerkeveréket. Ízesítsd sóval, kevés cukorral...

Vörösborban párolt marha fehérpecsenye

Vörösborban párolt marha fehérpecsenye

Ez egy isteni étel a vöröshús, és a bor szerelmeseinek. Ahogy a színhúst átjárja a vörösbor zamata, az egyszerűen isteni! Köretként pedig grillzöldséget és Grattan burgonyát ajánlunk. A fehérpecsenyét bepácoljuk, vagy ha erre nincs időnk, akkor beborsozzuk, besózzuk. Kevés olívaolajon a húsok mindkét oldalát megsütjük. Pár perc sütés után felöntjük a húsokat vörösborral, és fedő alatt puhára pároljuk őket...

Vörösboros-gombás fehérpecsenye

Vörösboros-gombás fehérpecsenye

A húsról egy éles kés segítségével távolítsuk el a hártyát. Ez egyrészt nem főne meg, másrészt a sülés során összehúzná a húst. A fehérpecsenyét szeleteljük kb. 1-1,5 cm vastagságú szeletekre. Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk meg. Egy serpenyőben hevítsünk fel kb. fél dl olajt, vagy ennek megfelelő zsírt, és dobáljunk bele pár szem színes borsot. A forró olajban így jól kijön a bors íze. Majd tegyük bele a forró olajba a hússzeleteket, és mindkét oldalukat hirtelen süssük meg. Ez azért fontos, hogy a hús kérget kapjon, a húslé pedig benne maradjon a hús belsejébe. Ezzel a módszerrel egy lépéssel előrébb lehetünk a puha pecsenye eléréséhez. Ha mindkét oldala kapott már egy kérget, még forrón öntsük hozzá a vörösbort, ami természetesen száraz, majd adjuk hozzá az alaplé felét. Fedő alatt forraljuk fel, majd takarékon kezdjük el párolni...

Tuti menü