Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fehérpecsenye képes leírás - Marha recept.tlap.hu
részletek »

Fehérpecsenye - Marha recept.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: marha-recept.tlap.hu » Fehérpecsenye
Keresés
Találatok száma - 4 db
Argentin marharagu

Argentin marharagu

A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát és a húst. Sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk köménnyel, és addig pirítjuk, míg a saját levét elfövi. Ráöntjük a chili szószt, és mindig csak kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Beletesszük a babot, kukoricát és a paradicsompürét. Addig pirítjuk, míg sűrű, tartalmas szaftja marad...

Fehérpecsenye tárkonyos mártással

Fehérpecsenye tárkonyos mártással

Dinszteld meg az apróra vágott hagymát. A húst vágd fel ujjnyi vastagságú szeletekre, és a hagymás zsiradékon hirtelen süsd ki mindkét oldalán. A tetejét szórd meg pirospaprikával. Olvaszd fel a margarint, add hozzá az olajat és a lisztet. Öntsd bele a tejfölt és a tárkonyos fűszerkeveréket. Ízesítsd sóval, kevés cukorral...

Vörösborban párolt marha fehérpecsenye

Vörösborban párolt marha fehérpecsenye

Ez egy isteni étel a vöröshús, és a bor szerelmeseinek. Ahogy a színhúst átjárja a vörösbor zamata, az egyszerűen isteni! Köretként pedig grillzöldséget és Grattan burgonyát ajánlunk. A fehérpecsenyét bepácoljuk, vagy ha erre nincs időnk, akkor beborsozzuk, besózzuk. Kevés olívaolajon a húsok mindkét oldalát megsütjük. Pár perc sütés után felöntjük a húsokat vörösborral, és fedő alatt puhára pároljuk őket...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben Három napig minden a mézről szól Gyulán, ahol péntektől rendezik meg nyolcadik alkalommal a Méz- és Mézeskalács-fesztivált és átadják az Év méze díjat is. Haász Ferenc, a főszervező Békés Megyei Méhész Egyesület elnöke elmondta: a rendezvény a magyar méhészeti közélet rangos eseményévé nőtte ki magát az évek során, idén tizenegy mézlovagrend látogat el a fürdővárosba ebből az alkalomból....
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV. Országos Syngenta Borversenyen
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV.... A XIV. Országos Syngenta Borversenyen 399 nevező közül nyerte el a tokaji Patrícius...
Átadásra kerültek az első VinCE Awards Díjak
Átadásra kerültek az első VinCE Awards Díjak Tíz kategóriában ismerte el a borok elkészítésén túlmutató, kimagasló teljesítményeket...
Vörösboros-gombás fehérpecsenye

Vörösboros-gombás fehérpecsenye

A húsról egy éles kés segítségével távolítsuk el a hártyát. Ez egyrészt nem főne meg, másrészt a sülés során összehúzná a húst. A fehérpecsenyét szeleteljük kb. 1-1,5 cm vastagságú szeletekre. Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk meg. Egy serpenyőben hevítsünk fel kb. fél dl olajt, vagy ennek megfelelő zsírt, és dobáljunk bele pár szem színes borsot. A forró olajban így jól kijön a bors íze. Majd tegyük bele a forró olajba a hússzeleteket, és mindkét oldalukat hirtelen süssük meg. Ez azért fontos, hogy a hús kérget kapjon, a húslé pedig benne maradjon a hús belsejébe. Ezzel a módszerrel egy lépéssel előrébb lehetünk a puha pecsenye eléréséhez. Ha mindkét oldala kapott már egy kérget, még forrón öntsük hozzá a vörösbort, ami természetesen száraz, majd adjuk hozzá az alaplé felét. Fedő alatt forraljuk fel, majd takarékon kezdjük el párolni...

Tuti menü