Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Felsál képes leírás - Marha recept.tlap.hu
részletek »

Felsál - Marha recept.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: marha-recept.tlap.hu » Felsál
Keresés
Találatok száma - 7 db
 Gömbölyű felsál Stroganoff módra

Gömbölyű felsál Stroganoff módra

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a vajat, majd a hússzeleteket megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, átpirítjuk és megszórjuk a liszttel. Még 2 percig kevergetve pirítjuk, majd hozzáöntjük a marhahúslét, a sherryt, a Worchester-szószt, a mustárt, a paradicsompürét és a fűszereket. Fedő alatt kb. 1,5 órát főzzük. Ha a hús megpuhult hozzáöntjük a tejfölt, összekeverjük és főtt tésztával tálaljuk.

Marhafelsál fűszeres mártásban

Marhafelsál fűszeres mártásban

A laskákra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, meghempergetjük őrölt kakukkfűben, kevés oliva olajon serpenyőbe tesszük, és hirtelen kisütjük. Majd a húst kiszedjük. A maradék zsiradékon megdinszteljük a hagymát, visszaöntjük a húst, felöntjük 2 dl húslevessel, hozzáadjuk a tárkonyt, puhára pároljuk. Időnként ellenőrizve, az elpárolgott folyadékot vörösborral pótoljuk...

Marhaszelet szőlővel

Marhaszelet szőlővel

A húst megmossuk, felitatjuk róla a vizet, és mélyen bemetsszük. A mangót meghámozzuk, kimagozzuk, apró kockákra vágjuk, és a felsálba vájt nyílásba tömjük, majd a lyukat összetűzzük. A húst alaposan bedörzsöljük a szétnyomkodott borókabogyóval és őrölt borssal. A felkockázott szalonnát és a gyöngyhagymát lepirítjuk, majd a serpenyőből kimerjük a hagymát, és a maradék zsiradékon a filé mindkét oldalát megsütjük. A húst fóliába tekerjük, és 200 fokos sütőben tíz perc alatt készre sütjük. A dinsztelt szalonnához hozzáöntjük a vörösbort, a kész vadas mártást, és összefőzzük...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Sörben párolt marhaszelet

Sörben párolt marhaszelet

A húsról éles, hegyese késsel eltávolítom az inakat, hártyákat és a nem kívánatos húsrészeket, leöblítem és lecsepegtetem. Szeletelőkéssel felszeletelem, majd húskalapáccsal kiveregetem. A hússzeletek mindkét oldalát sózom, borsozom, és lisztbe mártom, majd a forró zsiradékban a szeleteket elősütöm...

Vadas marha

Vadas marha

A hagymát összekockázzuk, és olívaolajon megpirítjuk. Amikor már üveges, akkor belerakjuk a marhahúst, amit előzőleg megmostunk, és szeletekre vágtunk; és addig pirítjuk, amíg szép rózsaszínes lesz a külseje. Ha ez megvan, sózzuk-borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a babérlevelet, és a leveskockákat, majd kevés vízzel felöntjük, hogy könnyebb legyen összekeverni. Ezután belerakjuk a répákat, amelyeket előzőleg kereszt irányban félbe, majd hosszirányban ismét félbe vágtunk, illetve a fokhagymákat. Annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje. Lefedjük. Ha felforrt, lassú tűzön főzzük kb. 1,5-2 órát. Addig főzzük, amíg a marhahússzeletet egy fakanállal könnyen ketté tudjuk vágni...

Vert marha

Vert marha

A hússzeleteket megtisztítjuk az esetleges hártyáktól, megsózzuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Ezután a zsemlemorzsát alaposan beleklopfoljuk, beleverjük a szeletek mindkét oldalába. Addig zsemlemorzsázzuk és klopfoljuk, míg a hús jól láthatóan 'zsemlemorzsa színt' nem kap. A tojásokat felverjük és egy kevés tejet adunk hozzá - inkább tojásos legyen, mint tejes. Ezután annyi őrölt fekete borsot szórunk bele, hogy a keverék színe szinte fekete legyen. Belemártjuk a szeleteket - a keveréket állandóan kevergetve -, hogy a bors jól láthatóan megtapadjon a húsok mindkét oldalán. Kevés olajat melegítünk egy serpenyőben és a szeletekre ezt a borsos bundát hirtelen rásütjük. Addig sütjük, amíg szép pirosas, barnás színt kap. Ez kb. 1-2 perc, azután kivesszük, félretesszük...

Villányi szüretelőpecsenye

Villányi szüretelőpecsenye

A baranyai ember egész évben egyszerűen étkezett, főként a táj adta alapanyagokat használta. Szüretkor azonban - különösen akkor, ha jó volt a termés - tartalmas-gazdag ételekkel ünnepelték egész éves munkájuk eredményét. Tehetősebb gazdák disznót is vágtak erre az alkalomra. Jellegzetes ételeik közé tartozott a húsleves szőlőfejes tésztával, a csirkepaprikás és a szüretelőpecsenye...A marhahúst rostjaira merőlegesen, hat szép nagy szeletre vágjuk, ezeket kissé kiverjük. A szalonnát, hagymát, gombát, sertéshúst apró kockákra, a zöldségeket karikákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A burgonyát héjában, sós vízben feltesszük főni. A szalonnakockát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a sertéshúst, fehéredésig kevergetjük, sózzuk, borsozzuk. Fokhagymával, gombával, paradicsompürével, petrezselyemzölddel ízesítjük, kis lángon összepirítjuk. A tojást kissé felverjük, és a megdinsztelt töltelékhez öntjük, és addig kevergetjük, amíg a tojás meg nem szilárdul...

Tuti menü