Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hátszín - Rostélyos képes leírás - Marha recept.tlap.hu
részletek »

Hátszín - Rostélyos - Marha recept.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: marha-recept.tlap.hu » Hátszín - Rostélyos
Keresés
Találatok száma - 9 db
Bácskai lecsós rostélyos

Bácskai lecsós rostélyos

A rostélyosszeleteket kiverjük, széleit bevagdossuk. Megsózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, s forró zsírban mindkét oldalukat hirtelen átsütjük. Az apróra vágott hagymát zsírban megfonnyasztjuk, fűszerpaprikával megszórjuk. Beletesszük a hússzeleteket, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, őrölt köménnyel, majoránnával ízesítjük. Felengedjük egy kevés vízzel, és fedő alatt pároljuk...

Eszterházy rostélyos

Eszterházy rostélyos

A húst rostjaira merőlegesen 4 egyforma szeletre vágjuk, kiverjük, megsózzuk. Ezután lisztbe forgatjuk, és az olajban elősütjük, majd lecsöpögtetve félretesszük. Visszamaradó zsírjában a fölaprított hagymát megfuttatjuk. A rostélyosokat belerakjuk, a bor felét ráöntjük, megborsozzuk, a babérlevelet beledobjuk. Egy kevés vizet adunk hozzá, megsózzuk, és lefödve puhára pároljuk. A hátszínt csak 10-15 percig, míg a combot 45-50 percig is szükséges puhítani. Közben a petrezselymet finomra aprítjuk, a sárgarépát meg a gyökeret tisztítás után gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A majdnem puha húshoz adjuk, a mustárral, a cukorral és a citromlével ízesítjük - esetleg néhány szem kapribogyót is keverhetünk hozzá. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefödve, kis lángon kb. 15 percig pároljuk. Akkor jó, ha a zöldségek kissé roppanósak maradnak...

Fűszervajas hátszín fokhagymás gyümölccsel

Fűszervajas hátszín fokhagymás gyümölccsel

A húst megmossuk, leszárítjuk, a vastagabb inas részt eltávolítjuk, és négy egyenlő szeletre vágjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, megkenjük a mustárral, az olajjal. Hűtőben 2-3 órát pácoljuk, de egész éjszakára is hűtőbe tehetjük. A körtét megtisztítjuk, majd a héjas almával együtt megmossuk, feldaraboljuk, és eltávolítjuk a magjaikat. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A mézet óvatosan karamellizáljuk, rátesszük a fokhagymát, majd az almákat, a körtét és az aszalt gyümölcsöket. Összeforgatjuk, és pár percig összepirítjuk. Amikor még roppanósak, levesszük a tűzről...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Hagymás rostélyos szalvétagombóccal

Hagymás rostélyos szalvétagombóccal

A hagymás rostélyos régi bevett étel hazánkban, pedig nem igazán eredeti magyar étel, ez egy osztrák, német stílusú recept. Persze nagyon finom:) A húst sózzuk, borsozzuk. Fontos, hogy ne süssük sokáig, mert akkor cipőtalp lesz belőle. Szóval, forró olajba tesszük a beízesített húst, mellé kerül a karikára vágott hagyma. A szalvétagombócot előre elkészítettük, a következő módon...

Hátszín szexi mártásban

Hátszín szexi mártásban

Ez a mártás azért kapta a vonzó szexi jelzőt, mert ízekben gazdag hozzávalókból tevődik össze, melyek - figyelem! - szenvedélyeket ébresztenek. A borsot és a csípős paprikát afrodiziákumnak tartják, de az igazi titok a felgyorsított vérkeringésben rejlik! A megmosott, leszárogatott hússzeleteket a Vegeta, a bors és a zúzott fokhagyma keverékével bedörzsöljük, és hűvös helyre tesszük. Serpenyőben a bort, a ketchupot, a mustárt, az ecetet, Worcestershire mártást, a konyakot, a cukrot, a csípős paprikát, a Vegetát és a köménymagot jól összeforgatjuk, és kb. 5 percig főzzük...

Hirdetés
Kossuth rostélyos

Kossuth rostélyos

A rostélyost kiklopfoljuk, borssal megszórjuk, mustárral megkenjük. Sütés előtt sózzuk. Forró zsiradékon elősütjük. Pörköltalapot készítünk: felhevített zsiradékon apróra vágott hagymát üvegesre hevítjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, s tovább hevítjük. Rátesszük a fűszerpaprikát. Oldjuk a színét és felengedjük kevés vízzel. Jól kiforraljuk. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott paradicsomot, őrölt köményt, fokhagymát, ételízesítőt. Ebbe a tartalmas pörköltszaftba pároljuk az elősütött rostélyost....

Mustáros marhaszelet

Mustáros marhaszelet

Reggel készíts elő a húst. A szeleteket klopfold ki vékonyra. Egy tálban keverd el a mustárt az olajjal, majd pucold meg és reszeld le a gyömbért, és add hozzá azt is. Véletlenül se sózd meg, mert megkeményedik benne a hús! Fektesd a hússzeleteket a pácba, majd fedd le vagy vond be fóliával. A hűtőben érleld estig. Forrósíts egy nagy serpenyőt fel, majd hirtelen süsd át a szeleteket...

Pálffy rostélyos

Pálffy rostélyos

A hús: A rostélyos más néven magas hátszín. Készíthetjük egyben sütve, szeletben hirtelen sütve, kirántva, töltve (és párolva), ha az állat öreg, csakis párolva. Az étel: Eredetileg a rostélyos parázs fölött sült marhapecsenye. Jó étterem több is van Győrben. De igazi kulináris találkahely csak egy. A Pálffy. Itt kapható a Pálffy rostélyos is...A rostélyos szeleteket hártyáitól megtisztítjuk, az izmokat és a széleit átvagdossuk, és húsverővel kissé kiverjük. Majd sózzuk, fokhagymával, borssal ízesítjük, forró zsírban mindkét oldalát pirosra sütjük, és kivesszük az edényből. Ezután ragut készítünk...

XXL pasifogó szelet

XXL pasifogó szelet

A marha hátszínből levágott rostélyos szeleteket előző nap étolajban elkevert mustármaggal és fokhagymával, törött fehérborssal készült pácban pácoljuk. A páclét egy nagyobb méretű nylon zacskóba öntjük majd a hússzeleteket egyesével beletesszük. A zacskó száját összekötjük és a zacskót mozgatva a páclében a húst mozgatjuk. (nem rázzuk!) amikor már minden hússzeletünket befedte a pác egy nagyobb tálban egy éjszakára hűvös helyre kb 5C0 helyezzük Készítés előtt a rostélyos szeleteket lecsepegtetjük a páctól majd szép szeleteket fólia alatt vágódeszkán kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés forró zsírban elősütjük. Ezután az elősütött szeleteket egy nagyobb lábasba rakjuk. A sütésből visszamaradt zsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, kevés fehérborral elkevert vízzel felengedjük, sóval, törött borssal ízesítjük, felforraljuk, majd a húsra öntjük. Fedővel letakarva, takaréklángon pároljuk. Közben a sonkaszeleteket felkockázzuk...

Tuti menü