Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Marha recept linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Marha recept képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: marha-recept.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 99 db
 Gömbölyű felsál Stroganoff módra

Gömbölyű felsál Stroganoff módra

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a vajat, majd a hússzeleteket megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, átpirítjuk és megszórjuk a liszttel. Még 2 percig kevergetve pirítjuk, majd hozzáöntjük a marhahúslét, a sherryt, a Worchester-szószt, a mustárt, a paradicsompürét és a fűszereket. Fedő alatt kb. 1,5 órát főzzük. Ha a hús megpuhult hozzáöntjük a tejfölt, összekeverjük és főtt tésztával tálaljuk.

Almával töltött borjúszelet

Almával töltött borjúszelet

A hagyományos ételek közül ezúttal a Nyírségből választottunk egy ínycsiklandó, almával készített húsételt, melyet kisebb módosítással, még ízesebb változatban Zsidek László tálal az olvasóknak...A krumplikat alaposan megsikáljuk, és egy tepsiben forró sütőbe tesszük, így éppen megsülnek, mire a hússal elkészülünk. A borjúcombot először csak a rostokra merőlegesen bevagdossuk, aztán lemetszük, így szép nagy szeleteket kapunk. Szétnyitjuk, és kissé kiverjük ezeket a dupla méretű szeleteket, majd sózzuk, borsozzuk, pár percig pihentetjük. Az almákat meghámozzuk, kettévágjuk, (magházukat kiemeljük), felszeleteljük, egy tányérba tesszük. Citromlével bőségesen meglocsoljuk, aztán ráöntjük a sherryt, és meghintjük a fahéjjal is, hogy az ízük jól átjárja az almát. A befűszerezett hússzeletek egyik felére lecsepegtetett almaszeleteket fektetünk, ráhajtjuk a másik felüket, a széleket fogvájóval összetűzzük - így teljesen zárt húscsomagokat kapunk. Mindegyiket lisztbe forgatjuk. (A vékony lisztréteg lezárja a hús rostjait, ezzel megtartja az ízeket, és sütés közben megpirul, ettől még finomabb lesz a borjúszelet.)...

Argentin marharagu

Argentin marharagu

A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát és a húst. Sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk köménnyel, és addig pirítjuk, míg a saját levét elfövi. Ráöntjük a chili szószt, és mindig csak kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Beletesszük a babot, kukoricát és a paradicsompürét. Addig pirítjuk, míg sűrű, tartalmas szaftja marad...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Bácskai lecsós rostélyos

Bácskai lecsós rostélyos

A rostélyosszeleteket kiverjük, széleit bevagdossuk. Megsózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, s forró zsírban mindkét oldalukat hirtelen átsütjük. Az apróra vágott hagymát zsírban megfonnyasztjuk, fűszerpaprikával megszórjuk. Beletesszük a hússzeleteket, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, őrölt köménnyel, majoránnával ízesítjük. Felengedjük egy kevés vízzel, és fedő alatt pároljuk...

Bécsi saláta

Bécsi saláta

A sült vagy vajon megpárolt borjúhúst (ajánlom a combot) kihűlve vékony metéltre vagy kis kockára vagdalom, majd a kész tartármártásba keverem. A borjúvelőt hártyáitól megtisztítom, megmosom, vajon lepárolom. Ha kihűlt, kockára vágom, és ezt is a tartármártásba vegyítem. Végezetül hozzáadok néhány finomra metélt főtt burgonyát és kevés zellert. Természetesen minden alkatrésznek kellően sósnak kell lenni. A kész saláta íze pikánsan édes-savanyú...

Hirdetés
Bécsi szelet

Bécsi szelet

A hússzeleteket gyengén kiveregetjük, majd megsózzuk, enyhén megborsozzuk. Ezután könnyedén belenyomkodjuk a lisztbe, belemártjuk a felvert tojásba, végül meghempergetjük a zsemlemorzsában. A szeleteket bő, forró olajban mindkét oldalukon kb. 2 perc alatt aranyszínűre sütjük. A szeletek fordításakor és kivételekor ne szúrjuk meg a húst, mert a finom húslé kifolyik belőle!...

Bélszín lisszaboni módra

Bélszín lisszaboni módra

Azt mondják, hogy a hús iránti szeretetünk abban mutatkozik meg, hogy mennyire vagyunk jártasak a bélszín elkészítésében. Ezért döntöttünk úgy, hogy meglepjük Önöket a portugál konyha kedvelt, jellegzetes fogásának receptjével. A bélszínt vastagabb szeletekre vágjuk, a Vegetával megszórjuk, a mustárral bekenjük. Serpenyőben a forró vajon a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk, majd egy kevés vizet aláöntve kb. 15 percig pároljuk. Ha a hús puha, a serpenyőből kivesszük, és melegen tartjuk. A keményítőt a tejjel és a főzőtejszínnel simára keverjük. A serpenyőben visszamaradt pecsenyeléhez öntjük, a Vegetát, a borsot, a citromlevet hozzáadjuk, és jól kiforraljuk...

Bélszín Rossini módra

Bélszín Rossini módra

A bélszínszeleteket egy kicsit kiveregetjük, megsózzuk és borsozzuk. A libamájat szeletekre vágjuk, tenyerünkkel kissé meglapogatjuk, megsózzuk, majd mindkét oldalát lisztbe mártjuk. A gombafejeket megmossuk, leszárítjuk, majd sózzuk és lisztbe forgatjuk. A zsemlék héját lehámozzuk, 1-2 cm magas, kerek szeletekre vágjuk, és ezek mindkét oldalát zsírban megpirítjuk. Ezután megsütjük a libamájat meg a gombafejeket, majd egy kis lábasba téve és kevés madeira mártással leöntve melegen tartjuk. A hússzeleteket zsírban, hirtelen, mindkét oldalukon pirosra sütjük.

Bigos

Bigos

A lengyel nemzeti ételkülönlegesség többféle húsból, kolbászból, savanyú és friss káposztából, gombából, szárított gyümölcsből és fűszerekből készül. Számtalan módon el lehet készíteni, de egyesek legfontosabbnak a hús és a káposzta egyenlő arányát tartják. A megmosott háromféle húst kockákra vágjuk, a sertéshúst külön tálba tesszük, és mindkét adagot liszttel megszórjuk. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk, a kolbászt pedig felkarikázzuk. A friss és a savanyú káposztát vékony csíkokra metéljük. Az olajon a kolbászt, az őzhúst és a marhahúst megpirítjuk...

Hirdetés
Boeuf Bourgignon - marharagu

Boeuf Bourgignon - marharagu

A marharagu többé-kevésbé hosszan párolt marhapörkölt. Elmaradhatatlan alkotórésze a vörösbor. 'Burgundiságát' nem a mártáshoz hozzáadott pinot noir adja, hanem a zöldségek, amelyek együtt párolódnak a hússal, és egyben körítésként is szolgálnak. Bár a marhahús minőségétől függően hosszabb-rövidebb idejű párolást igényel, ám egyike azoknak az ételeknek, amelyek újra melegítve a legfinomabbak, vagyis elkészíthetjük előző nap...A zsiradékon megpirítjuk a kockákra vágott szalonnát. A megpirított szalonnát kiszedjük. A húst a felhevített olajban hirtelen átsütjük, hozzáadjuk a hagymát, a felszeletelt zöldséget, a babérlevelet, a petrezselyemzöldet, meghintjük törött borssal, felengedjük a vörösborral és egy órán át fedő alatt pároljuk...

Bográcsgulyás

Bográcsgulyás

A vastagon kizsírozott bográcsba rétegesen beleteszem a kis kockákra vágott húst, az összevágott hagymát, a finomra vágott fokhagymát és a köménymagot. A tetejére kerül a zöldpaprika, a paradicsom és a zellerlevél. Megsózom és gyakori keverés és rázogatás közben zsírjára puhítom a húst. Ezután pirospaprikát, cseresznyepaprikát beletéve a 4-5 l-es bográcsot félig felöntöm vízzel...

Borjúpaprikás kapros túrógombóccal

Borjúpaprikás kapros túrógombóccal

Az áttört túróhoz hozzátesszük a kaprot, sót, a felvert tojást, a tejfölt, a búzadarát és a lisztet. Elkeverjük, egyneműsítjük. Hagyjuk állni, hogy a dara megduzzadjon. Forró vízbe olajat, sót teszünk, s gombócokat kifőzzük. Formázhatjuk A gombócot fagylaltos kanállal is. Kevés finomra vágott hagymát és zöld paprikát zsiradékon üvegesre hevítünk. Rátesszük a piros paprikát (felét, mint általában a pörkölteknél, hogy a tejfölös habarás szép világos legyen). Oldjuk a színét, majd felengedjük kevés vízzel. Hagyjuk, forrni, hogy a hagyma és a paprika szétessen. Rátesszük a kockára vágott borjúhúst...

Borjúpecsenye tökraguval

Borjúpecsenye tökraguval

A mustárba belekeverjük a sót, borsot, kakukkfüvet és az olajat, majd a megtisztított, előkészített borjúhúst egyenletesen bekenjük ezzel a páccal. Hűtőben legalább 2 órát érleljük, hogy az ízek átjárják a húst. A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk. A sütőtök kockákat húslevesben föltesszük főni, a főzőlevébe kakukkfű és rozmaring ágat, valamint szegfűszeget teszünk...

Borjúpörkölt

Borjúpörkölt

Ez az a klasszikus magyar étel, amely a legjobb eséllyel veszi fel a népszerűségi versenyt a paprikással és a gulyással. Bármelyikünk lenne is a győztes, mi, ínyencek csak nyerhetünk vele! A megmosott borjúhúst 2×2 centis kockákra vágjuk, a megtisztított zellert és a petrezselyemgyökeret lereszeljük. Serpenyőben, megforrósított olajon a zellert és a petrezselyemgyökeret kevergetve néhány percig pároljuk, majd 1 deci vízzel felöntjük.. A borjúhúst, a reszelt citromhéjat, és a Vegetát hozzáadjuk, majd ha felforrt, a paradicsompürét is belekeverjük. Lefedve, lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús megpuhul. A főzés vége felé a tejfölt simára keverjük benne, de ezzel már nem forraljuk tovább...

Borjúragu francia módon

Borjúragu francia módon

A húst nagyobb kockákra vágjuk, mindkét oldalán röviden megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. A sült lében a mustárt és a lisztet elkeverjük, majd a fele húslét és a fele vörösbort hozzáadva, lefedve 45 percig forraljuk (félidőben hozzáadjuk az Univer Erős Pistát). A hagymát, sárgarépát felaprítva az olajon cukorral pirítjuk, a maradék húslével és vörösborral feleresztjük, a reszelt citromhéjjal készre főzzük. A lasagne-t enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a vajon megforgatjuk. A húst a zöldségekkel elkeverjük, átforrósítjuk. A lasagne-t tálra rendezzük, a húst a mártással rátálaljuk.

Borjúropogós gombás spagettivel

Borjúropogós gombás spagettivel

Enyhén sós vízben megfőzzük a spagettit, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és félretesszük. A zsemlét beáztatjuk, kicsavarjuk, majd a borjúhússal együtt kétszer ledaráljuk. Fűszerezzük sóval, borssal, chili porral, majd hozzákeverjük a ketchupot. Kis gombócokat formázunk a húsból, majd serpenyőben, kevés forró olajban megsütjük...

Borjúszelet Dubarry módra

Borjúszelet Dubarry módra

A húst szeletekre vágjuk, kicsit kiütögetjük, megszórjuk sóval és borssal. A karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük. Lobogó, enyhén sós vízben 6-7 percig főzzük, majd leszűrjük. A hússzeleteket lisztbe mártjuk, azután a serpenyőben felforrósított olajon mindkét oldalukat hirtelen elősütjük. Kiszedjük és félretesszük. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, és a hússzeleteket egymás mellé belerakjuk. Serpenyőben felolvasztunk 5 dkg vajat, beleszórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. Felöntjük a forró tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és viszonylag sűrű besamelmártást készítünk...

Tuti menü