Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Marhapörkölt, tokány, ragu képes leírás - Marha recept.tlap.hu
részletek »

Marhapörkölt, tokány, ragu - Marha recept.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: marha-recept.tlap.hu » Marhapörkölt, tokány, ragu
Keresés
Találatok száma - 6 db
Magyaros borsos tokány

Magyaros borsos tokány

A borsos tokány a magyar konyha egyik legősibb húsételfélesége. A tokánynál a húst rostjaira merőlegesen 4-6 cm hosszú ceruzavastagságú csíkokra vágva készítik elő ('tokányra vágás'). Az igazi tokány lelke a bors és a majoránna. A marhabélszín széléből, az úgynevezett pacsniból készítjük. A pacsni nagyon zaftos hús, pörköltnek, gulyásnak, és tokánynak első osztályú...A húst fél cm vastag és kb.5-6 cm hosszú csíkokra, metéltre vágjuk, és jól megmossuk. Az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk, majd beletesszük a finomra vágott fokhagymát, azután a paradicsompürét és kevés vízzel felöntjük. 3 percig főzzük. Hozzáadjuk a pacsnicsíkokat, megsózzuk, borssal, és majoránnával ízesítjük, és gyakori kevergetés mellett pörköljük, míg levét el nem fövi. Ezután kevés meleg vizet adunk hozzá, és fedő alatt mérsékelt tűzön pároljuk...

Marhapörkölt

Marhapörkölt

A húst hártyáitól jól megtisztítva 2 cm-es kockákra daraboljuk. A hagymát apróra vágjuk, zsírban megfonnyasztjuk, megszórjuk egy púpos kávéskanál paprikával, vigyázva, hogy a paprika meg ne égjen, ezért a húst is azonnal hozzáadjuk. Pár percig kevergetjük, hogy a hús minden oldaláról átsüljön. Majd megsózzuk, annyi vizet öntünk rá, hogy a húst elfedje, s jól lefedve pároljuk. Ha a vizet elfőtte, újra öntünk hozzá, de egyszerre ne sokat, mert akkor főtt hús jelleget kap. Főzési ideje kb. 2 óra. Adhatunk hozzá ízlés szerint 1-2 paradicsomot, zöldpaprikát, télen kevés paradicsomlevet vagy lecsót....

Marhapörkölt másképp

Marhapörkölt másképp

Répás marhapörkölt másképp, zellerrel, hagymával és paradicsommal. Nagyon könnyű elkészíteni, kis tűzön lassan főve. Igazán jó ízű másnap lesz újra melegítve lesz. Közösségi receptmegosztó portál, ahol regisztráció után megoszthatod kedvenc receptjeidet, és bármikor megtalálod bárhol is vagy a világban, bármilyen eszközről, pc, okostelefon, tablet. Minden egyéni receptet elfogadunk ami nem egy másik recept portálról van szó szerint kimásolva, ezért lehetőleg küldjél saját készítésű fotót ha lehetséges. A receptmegosztó portál célja az egészséges táplálkozás elősegítése az egészséges modern receptek terjesztése, legyen előétel, főétel vagy akár desszert recept. Receptek képekkel.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Marharagu petrezselymes gombóckákkal

Marharagu petrezselymes gombóckákkal

Egy nagyobb serpenyőben 1 evőkanálnyi olívaolajat felhevítünk. Beledobjuk a cikkekre felvágott vöröshagymát és kb. 5 perc alatt megpirítjuk. Egy nagy tálba kiszedjük. A felkockázott marhahúsra pár perc alatt kérget sütünk egy kevés olívaolajon. Ezt is kiszedjük a tálba, rá a hagymára. A serpenyőbe beledobjuk a hosszúkásra felvágott sárgarépát, megpirítjuk. Ha kész, visszarakjuk a húst és a hagymát. Egyenletesen meghintjük a liszttel és összekeverjük. Felöntjük a marhahús alaplével, belerakjuk a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint szárított fűszerekkel fűszerezzük...

Vörösboros marhatokány vargányagombával

Vörösboros marhatokány vargányagombával

Az apróra vágott szalonna zsírján aranysárgára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Rátesszük a lehártyázott, csíkokra vágott marhát, sóval, borssal és laskára vágott zsályalevéllel fűszerezzük. Ha van, megszórjuk finomra őrölt szárított vargánya porral. Meglocsoljuk vörösborral, és mérsékelt lángon puhára pároljuk...

Hirdetés
Zöldborsós tokány

Zöldborsós tokány

A húst megmossuk, hártyás részeit eltávolítjuk, majd ujjnyi vastag, 4-5 centi hosszú csíkokra vágjuk. A szalonnát is felcsíkozzuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. A szalonnát üvegesre pirítjuk. Ha nincs elég zsírja, teszünk alá kevés zsiradékot, hozzáadjuk a vöröshagymát, és azzal együtt pirítjuk. Beletesszük a húst, tetejét megsózzuk, frissen őrölt fekete borssal, morzsolt majoránnával, és fokhagymaprésen áttört fokhagymával ízesítjük. Kevés száraz vörösbort öntünk alá, és fedő alatt pároljuk. Ha a levét elfőtte, kevés vízzel, vagy maradék vörösborral pótoljuk. Néha megkeverjük...

Tuti menü