Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Saláták képes leírás - Marha recept.tlap.hu
részletek »

Saláták - Marha recept.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: marha-recept.tlap.hu » Saláták
Keresés
Találatok száma - 5 db
Bécsi saláta

Bécsi saláta

A sült vagy vajon megpárolt borjúhúst (ajánlom a combot) kihűlve vékony metéltre vagy kis kockára vagdalom, majd a kész tartármártásba keverem. A borjúvelőt hártyáitól megtisztítom, megmosom, vajon lepárolom. Ha kihűlt, kockára vágom, és ezt is a tartármártásba vegyítem. Végezetül hozzáadok néhány finomra metélt főtt burgonyát és kevés zellert. Természetesen minden alkatrésznek kellően sósnak kell lenni. A kész saláta íze pikánsan édes-savanyú...

Hogyan készítsünk papajasalátát marhahúscsíkokkal?

Hogyan készítsünk papajasalátát marhahúscsíkokkal?

A fokhagymát felaprítjuk. A kukoricát meg a babot lecsöpögtetjük. A papajákat félbevágjuk, és a magokat eltávolítjuk. A kanállal nagy darabokban kivájt gyümölcshúst felkockázzuk, és kevés citromlével meglocsoljuk. A kivájt héjakat félretesszük. A chilit a magok kikaparása után felaprítjuk. A hússzeleteket vékony csíkokra metéljük. Serpenyőben felhevített olajon a húst a fokhagyma felével együtt kb 4 percig sütjük, majd megfűszerezzük. A citromfűből keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit vékony csíkokra metéljük. A félbevágott avokádók magját kiemeljük. Húsukat a héjból kanállal kivájjuk, majd felkockázzuk.

Marhahúsos brokkoli-saláta

Marhahúsos brokkoli-saláta

A brokkolit megfőzzük. A kukoricát lecsepegtetjük. A paradicsomot és a kígyóuborkát megmossuk és felkockázzuk. A marhalábszárat megmossuk, és zöldségekkel puhára főzzük levesnek. A húst kivesszük belőle, és felkockázzuk. Elkészítjük az öntetet: Az olajat elkeverjük a mustárral, hozzáadjuk a citromlevet és a tejfölt. Simára keverjük, megsózzuk, megcukrozzuk. Megkóstoljuk, ha savanyú, teszünk hozzá cukrot, ha nem elég sós, megsózzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott kaprot.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Marhahúsos saláta

Marhahúsos saláta

Ehhez az ízletes és nagyon egyszerű salátához 20 perc elegendő, a hús megfőzését nem számítva. Ugyanis a levesben főtt marhahúst így egészen különleges módon használhatjuk fel. Elkészítés: A főtt marhahúst először vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk. A megtisztított hagymát és a főtt tojást kis kockákra, a megmosott, leszárogatott cikóriát vagy fejes salátát pedig vékony csíkokra vágjuk. Az öntethez az olívaolajat, a Vegetát, a borsot, az ecetet és a zúzott fokhagymát alaposan összekeverjük...

Orosz Hússaláta

Orosz Hússaláta

A húst, a marhanyelvet, az uborkát, a megfőzött hámozott burgonyát, a tisztított almát vékony csíkokra vágjuk, keverőtálba tesszük. Az Univer Majonézt elkeverjük kevés sóval, őrölt fehérborssal, vágott petrezselyem zölddel és tárkonylevéllel. Az előkészített anyagokat lazán átkeverjük az Univer Majonézzel, majd tálalásig hűtőbe tesszük...

Tuti menü