Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Világkonyha - marha receptek képes leírás - Marha recept.tlap.hu
részletek »

Világkonyha - marha receptek - Marha recept.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: marha-recept.tlap.hu » Világkonyha - marha receptek
Keresés
Találatok száma - 11 db
Bigos

Bigos

A lengyel nemzeti ételkülönlegesség többféle húsból, kolbászból, savanyú és friss káposztából, gombából, szárított gyümölcsből és fűszerekből készül. Számtalan módon el lehet készíteni, de egyesek legfontosabbnak a hús és a káposzta egyenlő arányát tartják. A megmosott háromféle húst kockákra vágjuk, a sertéshúst külön tálba tesszük, és mindkét adagot liszttel megszórjuk. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk, a kolbászt pedig felkarikázzuk. A friss és a savanyú káposztát vékony csíkokra metéljük. Az olajon a kolbászt, az őzhúst és a marhahúst megpirítjuk...

Boeuf Bourgignon - marharagu

Boeuf Bourgignon - marharagu

A marharagu többé-kevésbé hosszan párolt marhapörkölt. Elmaradhatatlan alkotórésze a vörösbor. 'Burgundiságát' nem a mártáshoz hozzáadott pinot noir adja, hanem a zöldségek, amelyek együtt párolódnak a hússal, és egyben körítésként is szolgálnak. Bár a marhahús minőségétől függően hosszabb-rövidebb idejű párolást igényel, ám egyike azoknak az ételeknek, amelyek újra melegítve a legfinomabbak, vagyis elkészíthetjük előző nap...A zsiradékon megpirítjuk a kockákra vágott szalonnát. A megpirított szalonnát kiszedjük. A húst a felhevített olajban hirtelen átsütjük, hozzáadjuk a hagymát, a felszeletelt zöldséget, a babérlevelet, a petrezselyemzöldet, meghintjük törött borssal, felengedjük a vörösborral és egy órán át fedő alatt pároljuk...

Borjúragu francia módon

Borjúragu francia módon

A húst nagyobb kockákra vágjuk, mindkét oldalán röviden megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. A sült lében a mustárt és a lisztet elkeverjük, majd a fele húslét és a fele vörösbort hozzáadva, lefedve 45 percig forraljuk (félidőben hozzáadjuk az Univer Erős Pistát). A hagymát, sárgarépát felaprítva az olajon cukorral pirítjuk, a maradék húslével és vörösborral feleresztjük, a reszelt citromhéjjal készre főzzük. A lasagne-t enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a vajon megforgatjuk. A húst a zöldségekkel elkeverjük, átforrósítjuk. A lasagne-t tálra rendezzük, a húst a mártással rátálaljuk.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Boszniai zöldbableves

Boszniai zöldbableves

A megtisztított, megmosott marhahúst sós vízben főzni kezdjük. Később, ahogy puhul, hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket és a rövidebb darabokra tördelt zöldbabot. Az olívaolajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, megszórjuk a liszttel, hozzáadjuk a paradicsompürét meg a finomra vágott petrezselyem zöldjét. Zúzott fokhagymával, őrölt borssal ízesítjük, majd a rántást a levesbe keverjük...

Burgundi marhahús

Burgundi marhahús

Egy nagy lábasban felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a kockákra vágott húst, és körülbelül 7 perc alatt megpirítjuk minden oldalán. Hozzáadjuk a kockákra vágott vöröshagymát meg a répát, és közepes lángon tovább sütjük 3-4 percig. Meghintjük liszttel, és kevergetve addig pirítjuk, amíg színt kap. A lábast levesszük a tűzről, ráöntjük a konyakot és meggyújtjuk. Amikor a láng elhal, hozzáöntjük a bort, a húslevest, hozzáadjuk a szeletelt mogyoróhagymát, a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, a babérlevelet meg a zöldfűszereket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon, fedő alatt körülbelül másfél óráig főzzük. A keletkező habot időnként leszedjük róla...

Frankfurti tokány

Frankfurti tokány

A húst megtisztítjuk a zsiradéktól, a hártyáktól, és csíkokra vágjuk. A vöröshagyma héját lefejtjük, apró kockákra szeljük, és 2 evőkanál felhevített olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott marhahúst, és zsírjára pirítjuk. Enyhén megsózzuk, a tetejét meghintjük fűszerpaprikával, majoránnával, frissen őrölt fekete borssal, és kevés vízzel felöntjük. Fedő alatt takaréklángon pároljuk, ügyelve arra, nehogy leégjen. Amikor a hús már félig megpuhult és a vizet is épp elfőtte, összepirítjuk a paradicsompürével, kevés vizet öntünk alá, és tovább pároljuk. A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, cikkekre vágjuk és a tokányhoz tesszük...

Marha almával párolva

Marha almával párolva

Az alma télen-nyáron kapható gyümölcs és ha rendszeresen fogyasztjuk akkor erősíti az izmokat, védi a gyomrot, csökkenti a koleszterinszintet és felfrissít. Nekem egy bajom van vele, csak akkor szeretem ha friss, ropogós. Amikor már kásás nem szívesen fogyasztom magában, ilyenkor felhasználom valami fincsi fogyókúrás fogás elkészítéséhez. Készíthetünk belőle levest, desszertet, de remekül illik sült húsokhoz is. A marhahús szeleteket besózzuk és az olíva olajba elkevert gyömbér és szerecsendió keverékével bekenjük, majd az előírásnak megfelelő módon ( fél órát hideg vízben áztatjuk ) előkészített cserépedénybe egymás mellé fektetjük. Az almákból eltávolítjuk a magházat, majd a felkarikázott almaszeletekkel beborítjuk az előkészített húsunkat és meglocsoljuk vízzel. Előmelegített sütőben készre sütjük úgy, hogy a sülés közben elpárolgott vizet szükség szerint pótoljuk.

Marhahúsos kuszkusz

Marhahúsos kuszkusz

A húst megmossuk, leszárítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát, a fokhagymát finomra, a többi zöldséget nagyobb darabokra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, majd rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, ízlés szerint erős paprikával ízesítjük, belekeverjük a fokhagymát és a római köményt. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje a húst. A kuszkuszt szitába tesszük, azt ráhelyezzük a húsos lábas tetejére, és lefedjük. Pároljuk 1 órán át, ha kell, pótoljuk a vizet, és megkevergetjük a kuszkuszt. Amikor a hús elkezd puhulni, beletesszük a zöldségeket, és beleöntjük a paradicsomlevet. Ha szükséges, utánaízesítjük, és készre pároljuk...

Marokkói marharagu

Marokkói marharagu

A húst nagyon vékony szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk. Ezután lisztben megforgatjuk őket és olajban gyorsan megsütjük mindkét oldalukat. 2-3 sárgarépát, 2 paradicsomot és a hagymát robotgépben pürésítjük, majd ezt a keveréket egy evőkanál olaj hozzáadása után néhány percig kis lángon főzzük, aztán paprikával fűszerezzük. Nagy lábasba tesszük a hússzeleteket és felöntjük a paradicsompürével elkevert zöldséglevessel. Az edényt lefedjük és fél óráig főzzük a húst...

Hirdetés
Mexikói babos egytál

Mexikói babos egytál

A babot megmossuk, és éjszakára 1 liter vízbe beáztatjuk. Másnap az áztatóvizével együtt feltesszük főni, hogy majdnem teljesen megpuhuljon. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és előhevített olajon megpirítjuk. Beleforgatjuk a darált húst is, és együtt lepirítjuk. A szárított fűszerpaprikát csíkokra vágjuk és a csirkelevesbe áztatjuk. A konzervparadicsomot kinyitjuk, a levét lecsepegtetjük, és a darabokra vágott paradicsomot hozzáadjuk a húshoz...

Szecsuáni marha

Szecsuáni marha

A hagymát nagy darabokra felvágjuk. A húst feloldjuk a keményítőben, némi vizet adunk hozzá, és 1 evőkanál szójaszószt is. A wokban 4 cl étolajat forrósítunk, közben egy tálban feloldunk 1 evőkanál keményítőt és 11 evőkanál vizet. A húst kb. 2 percig pirítjuk, majd hozzátesszük a hagymát. Eztán hozzátesszük az Erős Pistát, és a bambusz-répa-hagyma triót. Egy kevés vizet is adunk hozzá. Hozzáadunk 1 kávéskanál cukrot,és egy csipet sót...

Tuti menü